Moja kuhinja:

Miklavževi pikantni medeni piškoti*



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: lahek

Količina: 2

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



testo

  • 15 dag masla
  • 10 dag sladkorja
  • 4 jedilna žlica medu
  • 1 čajna žlica vanilijevega sladkorja burbon
  • 1 čajna žlica mletih klinčkov
  • 1 ščepec soli
  • 1 čajna žlica pecilni prašek
  • 30 dag moke
  • 2 čajna žlica mletega ingverja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3614

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 516

Priprava testa

Pečico segrejemo na 175 °C.

Nad toplo vodno kopeljo stopimo maslo, sladkor, med, vanilijev sladkor burbon in sol.
V drugi skledi pripravimo moko, dodamo klinčke in ingver. Med mešanjem v moko dodamo stopljeno masleno maso. Hitro vmešamo in še toplo zgnetemo ter testo razvaljamo na debelino pet milimetrov na pomokani delavni površini. Delamo hitro, dokler je testo toplo, se lepo valja.
Iz testa z modelčki izrežemo piškote, ki jih polagamo na pekač (obložen s peki papirjem).

Pečemo cca 10 minut, da postanejo zlatorjave barve.

Chefov nasvet:

Iz zgornjih količin spešete cca dva pekača piškotov.

*Osnovni recept prirejen iz starih babičinih zapiskov,
ko so bili v kuhinjah še štedilniki na drva – v zimskem času ves dan topli in je dišalo po kuhi, ali pa le po suhih hruškah, ki so se sušile v kotu. Na miklavžev večer pa še po drugih dobrotah.
Dandanes pa sodobna kuharica nima več štedilnika na drva, kjer bi na robu le tega imela pripravljeno večjo količino segretih sestavin, ZATO PRIPOROČAM, da za več piškotov pripravo ponovite od začetka, ne jemljite dvojnih količin, saj se testo lepo oblikuje, ko je toplo. (hladno se drobi).

med , piškoti


Irena Gačnik Anzeljc

;)



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev