Milka puding
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 vanilin sladkor
- 2 žlici olja
- 6 dcl mleka
- 1 velika milka brez dodatkov
- 7 dag gustina (jedilni škrob)
- 2 dcl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2496 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 636 |
Navodila za pripravo
Milko nalomimo (eno tablico prišparamo za dekoracijo – po želji) in jo stopimo v kozici na nizki temperaturi ali nad soparo z oljem. Premešamo in prilivamo smetano, močno mešamo, da nastane homogena zmes.
V skodelico odlijemo malo mleka in ga zmešamo s sladkorjem, vanilinom in gustinom. Dobro premešamo, da ni grudic. V lonec k stopljeni milki prilijemo preostalo mleko in ga zavremo.
Zakuhamo zmes z gustinom kot za puding, ves čas mešamo, da se zgosti. Nalijemo v kozarčke še vroče, dokler je tekoče. Počakamo da se strdi, najbolje je servirati hladno (iz hladilnika).
Ponudimo lahko s sladko smetano ali koščkom čokolade.
Dobeer tek!