MILKA TORTA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Nuša Gregorc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- KREMA krema
- 30 dag sladkorja
- 1 kos vanijin sladkor
- 36 dag moke
- 12 jedilna žlica VODE
- 25 ml smetane za stepanje
- 20 dag čokolade milka
- orehi po okusu
- nekaj stoplene čokolade za okrasitev
- OKRAS OKRAS
- sveže vrtnice
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3853 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 857 |
Navodila za pripravo
Beljak ločimo od rumenjakov. Beljake stepemo in dodamo polovico sldkorja. V rumenjake zmešamo preostnek sladkorja in vaniljin sladkor. Beljake počesi umešamo v rumenjake in nato dodamo še moko s pecilnim praškom. zmes ulijemo v pomaščen in pomokan pekač. Pečemo 45 min na 180°C
KREMA KREMA
Stepemo sladko smetano. V vodni kopeli raztopljeno čokolado dodamo v sladko smetano. Ohglajen biskvit narežemo na tri dele in v mes nadevamo kremo. Biskvit prej namočimo z sladko vodo. biskvit damo v skrinjo za 30 min
Nato torto okrasimo, najprej s sladko smetano nato pa poljubno
DOBER TEK ! ! ! ! ! ! ! !