MINI ŠAHOVNICA




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Zlatka Hozjan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 5 jedilna žlica sladkorja
- 3 jedilna žlica olja
- 1 dcl VODE
- 9 jedilna žlica moke
- 1 kos pecilnega praška
- 1 kos vanilnega sladkorja
- 75 dag marmelade
- 1 kos oblatov napolitana
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5751 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 645 |
Navodila za pripravo
Zmešamo vse sestavine in spečemo svetel biskvit na 180 stopinjah, da lepo zarumeni (20 - 30 minut).
Biskvit 2:
pripravimo enako kot za biskvit 1.
Ohlajene biskvite narežemo na trakove. Oblate premažemo z mlekom, da se zmehčajo, nato jih premažemo še z marmelado. Nato zložimo en svetel biskvit in en temen biskvit, katera vmes premažemo z marmelado. V drugi vrsti zamenjamo barve biskvitov, tako da je svetel na temnem in obratno. Premažemo z marmelado, da se zlepi. Zavijemo v oblat. Zavijemo še v alufolijo in damo na hladno. Porabimo vse trakove in oblate.
Rulado narežemo na lepe kocke.