Moja kuhinja:

Minjoni



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 400 g moke
  • 400 g sladkorja
  • 1 kremfix
  • 4 jedilna žlica limoninega soka
  • 5 dcl sladke smetane
  • 3 dcl VODE
  • 4 jedilna žlica ruma
  • 8 jajc
  • 3 jedilna žlica kakava

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6837

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 564

Navodila za pripravo

Jajca, sladkor in limonin sok spenimo da naraste. Narahlo primešamo moko in maso razdelimo na dva enaka dela. V eno količino odmerjene mase primešamo 3 žlice kakava. Vsako maso posebej vlijemo v pekač obložen s peki papirjem. Pečemo pri 170° 20min. Pečen in nekoliko ohlajen biskvit zvrnemo na mrežico odstranimo peki papir ter ga ohladimo. Vodo zavremo z rumom in žlico sladkorja. Z ohlajeno vodo navlažimo oba biskvita. Stepemo sladko smetano s kremfixom. 3/4 smetane namažemo na temen biskvit ter ga pokrijemo z belim. Po vrhu namažemo preostalo smetano. Ohlajen biskvit narežemo na koščke in po želji okrasimo s čokolado.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev