Moja kuhinja:

Minjoni


Minjoni
Minjoni
Minjoni
Minjoni

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jajca
  • 150 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 1 kremfix
  • 200 ml sladke smetane
  • 3 žlic oljčnega olja
  • limoni lupina
  • 200 g temne čokolade za obliv

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 10342

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 566

Navodila za pripravo

Iz jajc, 150g sladkorja in moke ter limonine lupinice naredimo biskvitno testo in ga spečemo na pekaču obloženem s peki papirjem 30x35, 15 minut na 170 stopinj. Z izsekačem izrežemo iz ohlajenega biskvita ovalne minjone. Sladko smetano stepemo s 50g sladkorja in kremfiksa, med stepanjem dolivamo 50g stopljene čokolade. Pripravljeno kremo nadevamo v model za minjone, ki smo ga predhodno napolnili z izrezanimi biskvitnimi minjoni. Kremo poravnamo po modelu in postavimo za 30 minut v hladilnik, da se krema strdi. Preostalo čokolado stopimo in dodamo 3 žlice olja. Stopljeno čokolado prelijemo čez ohlajene minjone, poravnamo z lopatko ter minjone takoj vzamemo iz modela, pomagamo si z potiskačem, ki je namenjen za izdelavo minjonov. Minjone damo v košarice in jih na pladnju ohladimo. Ohlajene poljubno porišemo. Model za minjone kupite v slaščičarski trgovini.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev