Moja kuhinja:

Mlečni riž s čokolado



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 18-19 dcl mleka
  • 300 g riža
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • 1 limonina lupina
  • 1 žlica masla
  • Nekaj koščkov čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2041

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 629

Navodila za pripravo

Mleko zlijemo v večjo posodo. Dodamo mu sladkor in lupinico. Mleko zavremo. Zavretemu mleku odstranimo lupinico in mu primešamo riž. Riž lahko prej operete, da izločite nekaj škroba, vendar osebno menim da je veliko boljši neopran. Mleko z rižem nato mešamo dobrih 30 minut na srednji temperaturi (5/9), da se riž skuha. Mešamo vseskozi, ker se bo drugače vsebina prijela na dno posode. Postreženemu mlečnemu rižu nato dodamo kakav, marmelado, cimet ali pa vročemu dodamo kar koščke čokolade, ki se bo lepo stopila.

Veselo sladkanje!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev