Mlečni riž s čokolado
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 18-19 dcl mleka
- 300 g riža
- 2 vrečki vanilijevega sladkorja
- 1 limonina lupina
- 1 žlica masla
- Nekaj koščkov čokolade
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2041 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 629 |
Navodila za pripravo
Mleko zlijemo v večjo posodo. Dodamo mu sladkor in lupinico. Mleko zavremo. Zavretemu mleku odstranimo lupinico in mu primešamo riž. Riž lahko prej operete, da izločite nekaj škroba, vendar osebno menim da je veliko boljši neopran. Mleko z rižem nato mešamo dobrih 30 minut na srednji temperaturi (5/9), da se riž skuha. Mešamo vseskozi, ker se bo drugače vsebina prijela na dno posode. Postreženemu mlečnemu rižu nato dodamo kakav, marmelado, cimet ali pa vročemu dodamo kar koščke čokolade, ki se bo lepo stopila.
Veselo sladkanje!