Moja kuhinja:

mlečni riž z jabolko in cimetom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos jabolko
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 dcl smetane
  • 5 dcl mleka
  • 4 dcl VODE
  • 10 dag riža
  • 1 jedilna žlica poravnana cimeta
  • 1 jedilna žlica vanili sladkorja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3045

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 524

Navodila za pripravo

Vodo dodamo sladkor, sol in vanilin sladkor.
Zavremo in dodamo riž.
Na zmernem ognju nadaljujejemo s kuhanjem. Ko riž skoraj popije vso vodo, ga zalijemo z mlekom in na nizkem ognju kuhamo še približno pol ure. (vmes popazimo, da ima riž vedno dovolj tekočine).

Medtem naribamo jabolko.

Ko je riž kuhan, mu vmešamo smetano, naribano jabolko in cimet.

Dobro premešamo.

Serviramo hladno!

Okus je božanski.

Dober tek





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev