Moja kuhinja:

Mlečni riž z jabolko in cimetom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jabolko
  • malo soli
  • 2,5 dl mleka
  • malo limoninega soka
  • malo cimeta
  • malo sladkorja ali medu
  • 1 lonček riža

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2456

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 613

Poglej video

Navodila za pripravo

Mleko zavremo, vendar ga med kuhanjem nimamo na največji temperaturi, da se nam ne prižge.

V vrelo mleko zakuhamo riž, ki ga posolimo in temperaturo ognja zmanjšujemo. Na zmernjem ognju kuhamo toliko časa, da je riž mehak. Če nam mleko povre in se začne riž sprijemati ponve, mleko po potrebi dolivamo.

Potem potresemo cimet, toliko, da se riž malo obarva.

Jabolko naribamo in jo pokapljamo z limoninm sokom in damo v riž.
Kuhan riž nadevamo v skodelice, ki jih zvrnemo na desertni krožnik in lepo okrasimo. Malo še potresemo s cimetom in takoj postrežemo.

Pa dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev