Mlečni zdrob z medom in mandlji
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 dcl mleka
- 2-3 žlice pšeničnega zdroba
- malo medu in mandljevih lističev
- po želji malo sladke smetane
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3143 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 895 |
Navodila za pripravo
Osoljeno mleko zavremo in vanj vmešamo pšenični zdrob (če želimo bolj gostega, damo 3 žlice, drugače manj). Kuhamo še nekaj minut in odstavimo iz ognja. Po želji vanj vmešamo smetano. Serviramo v večjo skodelo ter po zdrobu polijemo med in mandljeve lističe, ki smo jih rahlo nasekljali. Lahko jih predhodno popražimo, vendar so meni ljubši sveži.
Dober tek!