Moja kuhinja:

Moje naj naj palačinke


Moje naj naj palačinke
Moje naj naj palačinke
Moje naj naj palačinke
Moje naj naj palačinke

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Testo

  • 3 kos jajca
  • 300 g gladka moka
  • 300 ml mleko
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1-2 jedilna žlica ruma
  • 1 ščepec cimet

Nadev

  • 500 g skute
  • 1 lonček kisle smetane
  • 1 kos jajce
  • 3 jedilna žlica sladkorja oz po želji
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 1 čajna žlica cimeta

Preliv

  • 1 sladka smetana
  • 1 jajca

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1523

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 431

Navodila za pripravo

Najprej pripravimo testo za palačinke: v skledi žvrkljamo jajca, dodamo presejano moko in polovico mleka, nato vse skupaj gladko premešamo, da ni grudic. Dodamo sladkor, sol, rum in cimet ter preostalo mleko ter še enkrat razmešamo, da ni grudic. Maso pustimo stati vsaj pol ure. Nato spečemo tanke palačinke.
Naredimo nadev: skuto, kislo smetano, sladkor, rum, cimet zmešamo. Na pečeno palačinko nanesemo žlico do dve nadeva in jo zavijemo - najprej levi in desni konec zapognemo, nato zvijemo, zato, da masa pri peki ne steče ven. Zvite palačinke polagamo v namaščen pekač.
Pripravimo preliv: jajce in sladko smetano malo razžvrkljamo, da se masa poenoti - če nam je ostalo kaj nadeva, tudi primešamo v preliv. S to zmesjo prelijemo palačinke v pekači in pečemo približno 45 minut ali malo manj, v segreti pečici na 180 stopinj Celzija.
Ponudimo s kompotom ali z marmeladnim prelivom.

Chefov nasvet:

Zelo okusna jed kot samostojna ali sladica. V palačinkino maso ali v nadev lahko dodamo ali odvzamemo kakšno aromo - jaz jih delam po tem mojem receptu in so super.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev