Moja kuhinja:

**MOJI DVE POTICI**



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 70 dag moke
  • 15 dag masla
  • 4 rumenjake
  • 1 dcl mleka
  • 30 dag mletih orehov
  • 2 rumenjaka
  • 1 kocka kvasa
  • 1 čajna žlica sol in sladkor
  • 1 vanilij sladkor
  • ** malo naribane limonine lupinice
  • = OREHOV NADEV
  • 1 jedilna žlica medu
  • 1 ščepec cimeta
  • 10 dag rozin
  • 2 stepena beljaka
  • 1 dcl vrelega mleka
  • = MAKOV NADEV
  • 25 dag mletega maka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1776

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 571

Navodila za pripravo

Vse sestavine in ostali pripomočki morajo biti segreti na sobno temperaturo.
Moko presejemo in jo pomešamo z soljo. Zdrobljen kvas pomešamo z žličko sladkorja, 2 žlicama moke in 0,5 dcl mlačnega mleka. Postavimo ga na toplo, da vzhaja.
V sredini moke naredimo jamico, vanjo damo stepena rumenjaka, kvas, razstopljeno maslo in sladkor. Med mešanjem prilivamo mlačno mleko. Testo dobro pregnetemo in ga pustimo, da vzhaja.
Zmlete orehe poparimo z oslajenim mlekom. Med počasi segrevamo in ga dodamo k orehom. K ohlajenemu nadevu primešamo rumenjaka in cimet. Dobro premešamo in dodamo stepeno sladko smetano in sneg iz beljakov. Narahlo premešamo.
Mak poparimo z oslajenim mlekom. K maku primešamo žlico ruma. Dodamo sladkor, rumenjaka, žličko medu in dobro premešamo. V nadev dodamo stepeno sladko smetano in sneg iz beljakov. Na rahlo premešamo.
Vzhajano testo razdelimo na dva dela. Enega namažemo z makovim nadevom, drugega pa za orehovim. Zvijemo v potico in vzhajamo še pribljižno 30 minut. Pečemo na 180 stopinjah 60 minut





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev