Moja kuhinja:

Najboljša čokoladna tortica



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 220 g masla
  • 200 g temne čokolade
  • 1 jedilna žlica moke
  • 200 g sladkorja ( lahko tudi manj )
  • 5 jajc

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2417

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 599

Navodila za pripravo

Čokolado, maslo in sladkor stopimo v vodni kopeli. Odstavimo in pustimo da se malo ohladi. Potem dodajamo jajca, eno za drugim ter stepamo. Masa ne sme biti prevroča, da jajca ne zakrknejo. Dodamo še žlico moke, dobro premešamo, ter zlijemo v pomaščen pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici na 180°C 15 min ( oz. toliko, da na vrhu skorjica malo popoka ). Ponudimo z vanilijevim sladoledom.
DOBER TEK!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev