Najboljša jabolčna pita
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: JOŽICA KUŽNIK
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 10 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 ščepec soli
- 10 dag sladkorja
- 35 dag moke
- 28 dag surovega masla
- 1/2 kos pecilnega praška
- 4 jedilna žlica vina
- 2 kos rumenjaka
- 1/4 kg jabolk
- 1 sladkorja v prahu za posip
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 21894 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1435 |
Navodila za pripravo
Testo:
Maščobo sesekljamo med moko, dodamo sladkor, naredimo jamico in vanjo damo vino, rumenjaka in sol. Na hitro ugnetemo testo, ki naj v hladilniku počiva 1/2 ure.
Nato testo razdelimo na dva dela in vsakega zvaljamo za površino pekača. Jabolka očistimo in naribamo na listke in pomešamo s sladkorjem. Ta nadev potresemo po 1.plošči v pekaču in nanjo položimo še 2.ploščo.
Pito pečemo pri 220° do zlatorjave barve. Pečeno potresemo s sladkorjem v prahu.