Moja kuhinja:

Najboljša jabolčna pita



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 10 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 10 dag sladkorja
  • 35 dag moke
  • 28 dag surovega masla
  • 1/2 kos pecilnega praška
  • 4 jedilna žlica vina
  • 2 kos rumenjaka
  • 1/4 kg jabolk
  • 1 sladkorja v prahu za posip

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 15877

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 614

Navodila za pripravo

Testo:
Maščobo sesekljamo med moko, dodamo sladkor, naredimo jamico in vanjo damo vino, rumenjaka in sol. Na hitro ugnetemo testo, ki naj v hladilniku počiva 1/2 ure.

Nato testo razdelimo na dva dela in vsakega zvaljamo za površino pekača. Jabolka očistimo in naribamo na listke in pomešamo s sladkorjem. Ta nadev potresemo po 1.plošči v pekaču in nanjo položimo še 2.ploščo.

Pito pečemo pri 220° do zlatorjave barve. Pečeno potresemo s sladkorjem v prahu.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev