najboljše rafaelo kroglice
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Anita Weingerl
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2,5 dcl mleka
- 7 jedilna žlica kristalnega sladkorja
- 5 jedilna žlica gustina
- 13 dag masla
- 10 dag kokosa
- 4 jedilna žlica ruma
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 10827 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 948 |
Navodila za pripravo
Zmešajte gustin in sladkor, da dobite gladko maso kot za puding.
Mleko naj zavre, nato pa v njem skuhajte pripravljeno maso. Neprestano mešajte, da se zgosti, nato pa odstranite s štedilnika in ohladite.
K ohlajeni masi, dodajte maslo in premešajte, nato dodajte še kokos in rum.
Tako pripravljena masa naj malo počiva, nato pa z mokrimi rokami oblikujte srednje velike kroglice, na sredino dodajte lešnik ali mandelj ter povaljajte v kokosovi moki.
Kroglice se naj dobro ohladijo pred serviranjem.
Pa dober tek!:-)
Max Knez
njam njam midva z mami bi tut to
Tjaša Završnik
TOLE PA MORMO NARDIT :d