Moja kuhinja:

Najboljši cookies sladoled


Najboljši cookies sladoled
Najboljši cookies sladoled
Najboljši cookies sladoled
Najboljši cookies sladoled

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 5

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sladoled

  • 150 g maslenih piškotov
  • 3 rumenjaki
  • 250 ml mleka
  • 250 ml sladke smetane
  • 5 jedilna žlica sladkorja
  • 2 čajna žlica vaniljevega ekstrakta
  • 100 g kvalitetne mlečne ali temne čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3733

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 576

Navodila za pripravo

V skledi rumenjake skupaj z mlekom, sladkorjem in vanilijevim ekstraktom z električnim mešalnikom (ali metlico) zmešamo v enotno zmes. Mešanico prelijemo v kozico in kuhamo na zmernem ognju 20 minut Vmes pogosto mešamo in pazimo, da mleko ne zavre. Kozico odstavimo in počakamo, da se tekočina povsem ohladi. V ohlajeno zmes vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano, nadrobljene (ali zmlete) maslene piškote in koščke čokolade ter vse skupaj dobro premešamo. Mešanico prelijemo v strojček za pripravo sladoleda. Sladoled pripravimo po navodilih proizvajalca. Pripravljen sladoled predevamo iz posode strojčka v posodice s pokrovom in sladoled zamrznemo v zamrzovalniku.

Chefov nasvet:

Sladoled v zamrzovalniku shranimo v kovinskih posodah, ki bolje prevajajo toploto.
Če nimamo naprave za sladoled, damo maso v posodicah v zamrzovalnik in jo vsako uro (dokler ne zmrzne) dobro premešamo.
Sladoled v zamrzovalniku hranimo v dobro zaprtih posodah, da se ne navzame drugih vonjev.
Sladoled, ki je stal v zamrzovalniku dlje kot 12 ur, moramo pred uporabo za 30 - 60 minut postaviti v hladilnik.

sladoled




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev