Moja kuhinja:

Najboljši višnjev zavitek


Najboljši višnjev zavitek
Najboljši višnjev zavitek
Najboljši višnjev zavitek
Najboljši višnjev zavitek

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 skodelica kisle smetane
  • 2-3 kozarci višnjevega kompota
  • 1,5 kg domače nepasirane skute
  • 10 dag sladkorja v prahu
  • 1 skodelica sladkorja
  • 3 jajčke
  • 20 dag masla
  • 1 paket vlečenega testa Pečjak

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 9445

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 737

Navodila za pripravo

Najprej pripravimo maso:
- v skledo damo skuto, ji primešamo 3 jajca, vanilijev sladkor, sladkor (po okusu), nastrgano limonino lupino in 1 kislo smetano- vse dobro premešamo
- po delovni površini razgrnemo 1 plast testa
- na 2/3 površine testa porazdelimo maso (ocenimo delež mase glede na število listov testa, ki ga imamo)
- po masi potresemo višnje, ki smo jih odcedili iz kompota
- posujemo z drobtinami, da popijejo odvečno tekočino in s sladkorjem
- zavijemo v zavitek (začnemo zvijati na namazani strani)

Zavitke položimo v pekač na papir za peko... Premažemo s stopljenim maslom.

Pečemo na 180 stopinj, dokler se zlato ne zapeče.

Ohlajenega potresemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet: Vaš zavitek dobro skrijte... moj se še ohladi ne, pa ga že zmanjka :D

Veliko uspeha pri pečenju! (sreče ne boste potrebovali, saj je s tem receptom uspeh zagotovljen!)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev