Najboljši višnjev zavitek




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Samanta Abram
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 skodelica kisle smetane
- 2-3 kozarci višnjevega kompota
- 1,5 kg domače nepasirane skute
- 10 dag sladkorja v prahu
- 1 skodelica sladkorja
- 3 jajčke
- 20 dag masla
- 1 paket vlečenega testa Pečjak
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 9445 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 737 |
Navodila za pripravo
Najprej pripravimo maso:
- v skledo damo skuto, ji primešamo 3 jajca, vanilijev sladkor, sladkor (po okusu), nastrgano limonino lupino in 1 kislo smetano- vse dobro premešamo
- po delovni površini razgrnemo 1 plast testa
- na 2/3 površine testa porazdelimo maso (ocenimo delež mase glede na število listov testa, ki ga imamo)
- po masi potresemo višnje, ki smo jih odcedili iz kompota
- posujemo z drobtinami, da popijejo odvečno tekočino in s sladkorjem
- zavijemo v zavitek (začnemo zvijati na namazani strani)
Zavitke položimo v pekač na papir za peko... Premažemo s stopljenim maslom.
Pečemo na 180 stopinj, dokler se zlato ne zapeče.
Ohlajenega potresemo s sladkorjem v prahu.
Nasvet: Vaš zavitek dobro skrijte... moj se še ohladi ne, pa ga že zmanjka :D
Veliko uspeha pri pečenju! (sreče ne boste potrebovali, saj je s tem receptom uspeh zagotovljen!)