Narastek iz prosene kaše
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Liudmila Sikoshek
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 ščepec soli
- 50 g margarine ali masla
- 250 dag prosene kaše
- 1 pest rozin
- 1 pest orehov nasesekljanih
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3405 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 662 |
Navodila za pripravo
1. Zavrem 1 liter vode, dodam ščep soli.
2. Proseno kašo operem pod tekočo vodo ter stresem v vrelo vodo. Kašo skuham.
3. Medtem, ko kaša se kuha, umešam jajci s sladkorjem in margarino.
4. V ohlajeno, skuhano proseno kašo dam rozine, orehe, jajčno zmes.
5. Na koncu še vmešam beljakov sneg.
6. Dam v predhodno ogreto pečico 250?C za 35 - 40 minut.
Pečen narastek potresem s sladkorjem v prahu.