Moja kuhinja:

Noro čokoladna torta


Noro čokoladna torta
Noro čokoladna torta
Noro čokoladna torta
Noro čokoladna torta

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jedilna žlica moke
  • 3 jedilna žlica sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 6 dag čokolade za kuhanje
  • 4 dcl sladke smetane
  • 3 jedilna žlica kakava
  • 1/2 pecilnega praška
  • 20 dag sladkorja v prahu
  • 5 dag zmehčanega masla
  • 2 rumenjaka
  • 0,5 dcl VODE
  • 2 beljaka
  • 1 dcl mleka z rumom za navlažitev
  • 30 dag bele čokolade
  • 1 jedilna žlica nutelle
  • 15 dag temne čokolade
  • 15 dag mlečne čokolade
  • 22 dag kisle smetane
  • 15 dag bele kuverture

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2090

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 589

Navodila za pripravo

Biskvit 1: (narejen iz prvih 8 navedenih sestavin)
Zmešamo suhe sestavine posebej, "mokre" sestavine pa stepemo posebej, ter beljake prav tako stepemo posebej.
Čokolado in smetano stopimo na pari.
Nato suhe sestavine dodamo "mokrim", dodamo še stopljeno čokolado s smetano ter na koncu še rahlo primešamo stepene beljake.
Pečemo v pekaču premera 28 cm, 30 minut na cca 170 stopinj.
Ko je biskvit pečen, ga ohladimo ter 1x prerežemo, da dobimo 2 zunanja oblata.

Biskvit 2: (narejen iz sestavin od 9 do 12)
Stepemo rumenjake in sladkor, posebej pa sneg. Rumenjakom dodamo moko s pecilnim praškom, na koncu pa še rahlo vmešamo sneg. Pečemo v pekaču premera 28cm, na 180 stopinj, približno 10 minut. To plast uporabimo za srednjo, med obema kremama.

Krema 1:(narejena iz sestavin od 13 do 15)
Kremo 1 pripravimo 1 dan prej, in sicer smetano segrejemo skoraj do vretja, nato v njej raztopimo belo čokolado, na koncu pa primešamo še žlico nutelle. To vse skupaj pustimo,da se popolnoma ohladi, nato damo v hladilnik čez noč, da je res dobro ohlajena. preden jo uporabimo jo stepemo, da malo naraste, in med stepanjem lahko dodamo še en kremfix.

Krema 2:(narejena iz sestavin od 16 do 18)
Zdrobimo mlečno in temno čokolado, jo stopimo nad soparo, ne preveč, odmaknemo z ognja, premešamo, da je gladko in dodamo kislo smetano. Dobro premešamo. Ohladimo.

Pripravimo podstavek ter obod, za sestavljanje torte.
Najprej damo eno plast temnega biskvita, ga navlažimo z mešanico mleka in ruma, premažemo s kremo1, nato na kremo1 položimo biskvit2, katerega prav tako navlažimo in potem še premažemo s kremo2, in na koncu dodamo še zadnjo temno plast biskvita. Vse skupaj pustimo,da se sprime med seboj, v hladilniku nekaj ur. Nato odstranimo obod, in torto prelijemo z belo kuverturo, ter okrasimo po želji.
Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev