Oblečena višnjeva torta
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Natalija Stanko Henzlin
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 jedilna žlica kakav
- 1020 dag sladkor v prahu
- 300 dag moke
- 70 ml hladne vode
- 1 kos malinov puding
- 1 kos višnjev kompot
- 7,5 dcl sladke smetane
- 8 jedilna žlica marmelade ( okus po želji)
- 2 kos rumenjaka
- 10 g želatine v prahu
- 100 g fruktoze
- 1 jedilna žlica glicerola
- barve jedilne po želji za barvanje fondanta
- barve v prahu za noževo konico ( po želji za barvanje fondanta)
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2417 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 791 |
Navodila za pripravo
Speči 1x rumen in 1x rjav biskvit iz:
4 jajca
1 vanilin sladkor
15 dag sladkorja
3 žlice hladne vode
3 žlice olga
1/2 pecilnega
15 dag moke
Pri rjavem dodaš 3 žlice kakava. Ko sta pečena oba prerežeš na pol.
Drugo polovico rjavega biskvita rabiš pri kremi.
Pripraviš si masleno kremo iz:
25 dag masla
12 dag sladkorja v prahu
2 rumenjaka
S to kremo namažeš robove biskvita in na koncu še celo torto, da se fontant, ko oblečeš torto ne topi.
Biskvite premažemo z nekaj žlicami marmelade in šele nato z višnjevo kremo, ki jo pripravimo iz:
1 malinove puding
1 višnjev kompot
1 plast kakavovega biskvita
7,5 dcl sladke smetane
Malinov puding skuhamo v višnjevem kompotu, ko se ohladi dodamo višnje. Eno plast kakvovega biskvita razdrobimo in damo zraven, na koncu pa še stepeno sladko smetano. S tako pripravljeno kremo namažemo biskvit.
Na koncu, ko imamo plasti zložene še celo torto s tanko plastjo namažemo z masleno kremo.
Sedaj lahko pričnemo z fontantoom iz:
10 g želatine v prahu
50 ml hladne vode ( za želatino )
100 g fruktoze
20 ml vode ( za fruktozo)
1 žlica glicerola ( jaz sem ga namenoma izpustila)
900 g presajenega sladkorja v prahhu
Vrečko želatine stresemo v 50 ml hladne vode, da nabrekne. Fruktozo in 20 ml vode zmešamop, postavimo na štedilnik in počakamo, da zavre. Fruktozni sirup kuhamo še 30 sekund, go odstranimo z ognja in takoj vanj vmešamo žlico glicerola. Vse skupaj damo v nabreklo želatino in mešamo, da se slednja stopi. Tak sirup zdaj vlivamo v jamico sredi presajenega sladkorja v prahu in s kuhalnico mešamo dokler se da. Nato fontant prevrnemo na posladkano delovno površino in ga gnetemo dokler ne dobimo okrogle kepe. Barvamo ga poželji kakšno torto želimo narediti.
Okraske na torto lepimo tako, da jih s čopičem malce namočimo in takoj damo na torto.
POZOR!
Fontant se zelo hitro topi ob dotiku z vodo!!!
Dober tek!