Ocvrta jabolka v pivskem testu
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Alen Anzelc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 30 g maslo
- 2 kos jajca
- - olje
- - rum
- - sol
- 1 jedilna žlica sladkor
- - sladka smetana (za kuhanje)
- 4 kos jabolk
- 20 ml pivo
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 7557 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 684 |
Navodila za pripravo
Jabolka operemo in olupimo nato jih narežemo na debele kolobarje in iz vsakega kolobarja na sredini odstranimo koščice. Jabolka pokapamo z rumom. V posodi z metlico zmešamo moko, sol, sladkor, pivo, in raztopljeno maslo. Mešamo toliko časa da dobimo gladko maso brez grudic. V ponvi segrejemo olje in jabolka pomočimo v testo ter do zlato rjave barve ocvremo v segretem olju. Postrežemo s sladko smetano.