Moja kuhinja:

“Odmor” med valentinovo večerjo Pomarančni sorbet



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 celi pomaranči
  • 0,3 ml pomarančnega likerja Grand Marnier
  • nekaj kapljic soka rdeče pomaranče za dekoracijo
  • ali jagodnega soka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4114

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 752

Navodila za pripravo

Pomaranči odrežemo vrh in jo izdolbemo tako, da ohranimo lupino za skodelico. Pomarančno meso zmiksamo s paličnim mešalnikom. večje kose kožic odstranimo. V zmiksano maso dodamo pomarančni liker, pomešamo in zlijemo v nizko posodo za zmrzovanje. Postavimo v zmrzovalnik in čez 45 minut pomešamo, ter vrnemo v zmrzovalnik. Postopek mešanja in zmrzovanja ponavljamo 2 do 3 x dokler ne dobimo zmrznjen pomarančni sneg. Pri tem pazimo, da ne zamrzne preveč.
Zmrznjeni pomarančni sorbet naložimo v pomarančno skodelico, prelijemo z žlico pomarančnega soka rdeče pomaranče ali soka jagode, dekoriramo in postrežemo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev