“Odmor” med valentinovo večerjo Pomarančni sorbet
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Mateja Vrbinc Beton
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 celi pomaranči
- 0,3 ml pomarančnega likerja Grand Marnier
- nekaj kapljic soka rdeče pomaranče za dekoracijo
- ali jagodnega soka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4114 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 752 |
Navodila za pripravo
Pomaranči odrežemo vrh in jo izdolbemo tako, da ohranimo lupino za skodelico. Pomarančno meso zmiksamo s paličnim mešalnikom. večje kose kožic odstranimo. V zmiksano maso dodamo pomarančni liker, pomešamo in zlijemo v nizko posodo za zmrzovanje. Postavimo v zmrzovalnik in čez 45 minut pomešamo, ter vrnemo v zmrzovalnik. Postopek mešanja in zmrzovanja ponavljamo 2 do 3 x dokler ne dobimo zmrznjen pomarančni sneg. Pri tem pazimo, da ne zamrzne preveč.
Zmrznjeni pomarančni sorbet naložimo v pomarančno skodelico, prelijemo z žlico pomarančnega soka rdeče pomaranče ali soka jagode, dekoriramo in postrežemo.