Moja kuhinja:

OREHOV KOLAČ



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



TESTO

  • 50 dag moke(jaz uporabljam FARINO univerzalno)
  • 20 dag mrzlega masla
  • 2,5 dcl mrzlega mleka
  • 1 kos kvasa
  • 2 jedilna žlica sladkorja
  • 1 kos vanili sladkorja
  • 6 kos rumenjakov
  • - sol

OREHOV NADEV

  • 6 kos beljakov
  • 50 dag mletih orehov
  • 18 dag sladkorja
  • 1 kos vanili sladkor
  • 2 jedilna žlica ruma

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8795

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 379

Navodila za pripravo

Testo zmešaj,na hitro (vse sestavine naj bodo mrzle razen toliko mlačnega mleka,kot ga potrebujemo za vzhajanje kvasa).Za nadev zmešaj beljake sladkor in vanili sladkor,dodaj orehe in na koncu rum.Testo se ne vzhaja,ampak ga takoj razvaljamo,namažemo ter tesno zvijemo.Damo ga v namazan pekač,ga pokrijemo z folijo za živila in mokrim servietom,in ga damo za najmanj 8 ur,ali čez noč v hladilnik (ali ven na hladno).Po 8h urah,ga pustimo še kakšnih 15 minut na sobni temperaturi,nato pa pečt v naprej ogreto pečico na 160C-170C 45 minut.Jaz ga pečem v ventilacijski pečici na 170C 45 minut.

Chefov nasvet:

Vse,ki se bojite,da vam pri klasičnih izdelavah potičk odstopa skorja,vam povem,da pri tej te bojazni ni.Lepo se drži skupaj,pa še dolgo časa je sveža.Verjamem,da jo boste še delali.
PA DOBER TEK!

orehi , potica




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev