OREHOV KOLAČ
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Marija Vozlič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
TESTO
- 50 dag moke(jaz uporabljam FARINO univerzalno)
- 20 dag mrzlega masla
- 2,5 dcl mrzlega mleka
- 1 kos kvasa
- 2 jedilna žlica sladkorja
- 1 kos vanili sladkorja
- 6 kos rumenjakov
- - sol
OREHOV NADEV
- 6 kos beljakov
- 50 dag mletih orehov
- 18 dag sladkorja
- 1 kos vanili sladkor
- 2 jedilna žlica ruma
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 12643 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 876 |
Navodila za pripravo
Testo zmešaj,na hitro (vse sestavine naj bodo mrzle razen toliko mlačnega mleka,kot ga potrebujemo za vzhajanje kvasa).Za nadev zmešaj beljake sladkor in vanili sladkor,dodaj orehe in na koncu rum.Testo se ne vzhaja,ampak ga takoj razvaljamo,namažemo ter tesno zvijemo.Damo ga v namazan pekač,ga pokrijemo z folijo za živila in mokrim servietom,in ga damo za najmanj 8 ur,ali čez noč v hladilnik (ali ven na hladno).Po 8h urah,ga pustimo še kakšnih 15 minut na sobni temperaturi,nato pa pečt v naprej ogreto pečico na 160C-170C 45 minut.Jaz ga pečem v ventilacijski pečici na 170C 45 minut.
Chefov nasvet:
Vse,ki se bojite,da vam pri klasičnih izdelavah potičk odstopa skorja,vam povem,da pri tej te bojazni ni.Lepo se drži skupaj,pa še dolgo časa je sveža.Verjamem,da jo boste še delali.
PA DOBER TEK!