Moja kuhinja:

Enostavni orehov tiramisu



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 manjša jajca
  • 6 zvrhanih žlic moke
  • 5 žlic sladkorja
  • 4 žlice olja
  • 5 žlic mleka
  • 7 žlic zmletih orehov
  • 1 kg mascarpone sira za kremo
  • 3 jajca za kremo
  • 5 žlic sladkorja v prahu za kremo
  • 1 dcl mleka za pomočitev biskvita
  • 1,5 žlice ruma za pomočitev biskvita
  • 4 žlice kakava v prahu za posipanje tiramisuja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4315

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 617

Navodila za pripravo

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač dobro namastimo z maslom ali margarino. Nato začnemo s pripravo mase za biskvit. Ločimo jajca, nato iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo z električnim mešalnikom dokler ne postanejo svetlo rumene barve in se zmes enkrat-dvakrat poveča. Nato k rumenjakom dodamo mleko in olje in na koncu v isto posodo presejemo še moko in pecilni prašek. Vse skupaj nežno premešamo z metlico. Z metlico nato vmešamo še sneg in zmlete orehe. Zmes nato zlijemo v pomaščen pekač in položimo v segreto pečico za 20-25 minut. Ali je biskvit pečen preverimo tako da vanj zapičimo zobotrebec ali konico noža, in če na njem ni nobenega sledu biskvita je le ta zagotovo pečen.
Pečen biskvit nato ohladimo. V kozarcu zmešamo 1 dcl mleka in rum in biskvit z njim navlažimo.
Nato se lotimo kreme. Najprej prav tako ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjakom dodamo 3 žlice sladkorja v prahu in jih stepamo kakšnih 10 minut da postanejo svetlo rumene barve. Nadaljujemo s stepanjem beljakov v sneg. V sneg nato vmešamo preostali sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Stepenim rumenajkom z metlico nato vmešamo mascarpone sir. Ko je krema lepo vmešana, vanjo vmešamo z metlico tudi sneg. S tem je krema končana.
Kremo nato razmažemo čez namočen biskvit. Na koncu sladico potresemo še s čokolado v prahu ali s kakavom - pomagamo si s cedilom.

Veselo sladkanje!

tiramisu , krema , biskvit , mascarpone , orehi , Ana Kristanc




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev