Orehova potica
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - cimet
- - rum
- - sol
- 2 kos vanilijev sladkor
- 0.5 kg moke
- 28 dag sladkorja
- 4 kos jajce
- 3 dcl mleka
- 1 kos kocke kvasa
- 11 dag masla ali margarine
- 1 jedilna žlica medu
- 0.5 kg orehov
- - limonina lupinica
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 4035 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 472 |
Navodila za pripravo
Iz moke, 2 jajca, kvasa, 60g masla ali margarine, 80g sladkorja, 2dl mleka, limonine lupinice, ruma soli in 1 paketek vanilijevega sladkorja zamesimo mehko testo, pustimo vzhajati, pregnetemo, pustimo še enkrat vzhajati, razvaljamo na 1 cm na debelo, namažemo z nadevom. Nadev naredimo tako, da zmešamo zmlete orehe, 20dag sladkorja, 5 dag masla, 2 jajca, med, 1 paketek vanilijevega sladkorja, 1dl mleka, limonina lupinica, rum, cimet. Enakomerno namazano testo zavijemo, ter damo v dobro pomaščen pekač, model za potico. Vse skupaj prebodemo skozi testo z nožem in dobro potlačimo. Pustimo, da vzhaja. Vzhajano potico premažemo z oljem, ter damo v pečico ogreto na 200 stopinj celzija za 15 min, nato temperaturo znižamo na 180 stopinj cezija in pečemo še 45min. Pečeno malo ohladimo in zvrnemo iz pekača na servet, ki smo ga posuli s sladkorjem v prahu. Pustimo, da se ohladi, posujemo še povrhu s sladkorjem v prahu, razrežemo in ponudimo.