Moja kuhinja:

Orehova potica



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - cimet
  • - rum
  • - sol
  • 2 kos vanilijev sladkor
  • 0.5 kg moke
  • 28 dag sladkorja
  • 4 kos jajce
  • 3 dcl mleka
  • 1 kos kocke kvasa
  • 11 dag masla ali margarine
  • 1 jedilna žlica medu
  • 0.5 kg orehov
  • - limonina lupinica

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2068

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 224

Navodila za pripravo

Iz moke, 2 jajca, kvasa, 60g masla ali margarine, 80g sladkorja, 2dl mleka, limonine lupinice, ruma soli in 1 paketek vanilijevega sladkorja zamesimo mehko testo, pustimo vzhajati, pregnetemo, pustimo še enkrat vzhajati, razvaljamo na 1 cm na debelo, namažemo z nadevom. Nadev naredimo tako, da zmešamo zmlete orehe, 20dag sladkorja, 5 dag masla, 2 jajca, med, 1 paketek vanilijevega sladkorja, 1dl mleka, limonina lupinica, rum, cimet. Enakomerno namazano testo zavijemo, ter damo v dobro pomaščen pekač, model za potico. Vse skupaj prebodemo skozi testo z nožem in dobro potlačimo. Pustimo, da vzhaja. Vzhajano potico premažemo z oljem, ter damo v pečico ogreto na 200 stopinj celzija za 15 min, nato temperaturo znižamo na 180 stopinj cezija in pečemo še 45min. Pečeno malo ohladimo in zvrnemo iz pekača na servet, ki smo ga posuli s sladkorjem v prahu. Pustimo, da se ohladi, posujemo še povrhu s sladkorjem v prahu, razrežemo in ponudimo.





Za popolno kuharsko izkušnjo


Prima+ veliki lonec
Prima+ veliki lonec

Praktični večnamenski lonec s površino proti prijemanju. Lonec ima...

[več]

Cena: 49,90 €

Klikni za več

Knjiga Okusiti Slovenijo
Knjiga Okusiti Slovenijo

Knjiga ima kar 468 strani in je bogat dokument vrhunske slovenske...

[več]

Cena: 28,50 €

Klikni za več

Set treh prenosnih posod za hrano
Set treh prenosnih posod za hrano

Pisane prenosne posode za hrano, idealna rešitev za šolo,...

[več]

Cena: 29,70 €

Klikni za več

Tempo Presto posoda za kuhanje testenin
Tempo Presto posoda za kuhanje testenin

Posoda z luknjicami za kuhanje testenin v sopari - za varno kuhanje testenin...

[več]

Cena: 29,90 €

Klikni za več


Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev