Moja kuhinja:

Orehova rolada



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 10 dag mletih orehov
  • 4 žlice sladkorja
  • 5 jajc
  • 1 vanilin
  • 3 žlice moke
  • 1 velika žlica krušnih drobtin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 1 večja kisla smetana
  • za posip - sladkor v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3610

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 713

Poglej video

Navodila za pripravo

Rumenjake ločimo od beljakov (stepemo trd sneg) ali pa jajca vtepemo s sladkorjem in vanilinom, da res močno narastejo.

Dodamo moko s pecilnim, drobtine, orehe in rahlo premešamo. Razmažemo po pekaču in pečemo na 180 stopinj.

Še vroče odstranimo iz peki papirja, prevrnemo na svež peki papir in zrolamo. Pustimo, da se ohladi.

Ohlajeno premažemo s kislo smetano in ponovno zrolamo. Damo v hladilnik, da se strdi in ohladi.

Posujemo s sladkorjem v prahu in narežemo.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev