Moja kuhinja:

OREHOVA TORTA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 21 dag moke
  • 25 dag sladkorja
  • 45 dag masla
  • 10 kos rumenjakov
  • 1o kos beljakov
  • 10 dag fino zmletih orehov
  • 1 ščepec cimeta in limonina lupina
  • 1 Krema:
  • 1 kos vanilijev puding
  • 5 dag praženih mletih orehov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4327

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 698

Navodila za pripravo

Rumenjake stepema z 1/3 sladkorja,da se močno zapenijo.Beljake stepemo v trd sneg,ki mu dodamo preostali sladkor.Združimo in mu previdno primešamo moko z orehi,cimetom in limonino lupino.Pečemo 30 min.pri 180°.
Maslo zmehčamo in ga stepemo skupaj s sladkorjem v prahu,da se zapeni in tej masi dodamo ohlajen skuhan puding in orehe.
Hladen biskvit nareži na 3 dele in ga namoči z sladkano vodo in malo ruma.Polnimo s kremo in obmažemo celo torto.Lahko jo potresemo z orehi.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev