Orehove rezine z medom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Liudmila Sikoshek
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 40 dag sladkorja v prahu
- 50 dag zmletih orehov
- 25 dag medu
- 4-5 kos beljakov
- 2 kos velika pravokotna oblata
- 1 kos sok limone
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3072 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 881 |
Navodila za pripravo
1. V primerno posodo dam med, sladkor. Na vročini stepam tako dolgo, da začno delati mehurčki.Takrat dam beljake, sok limone ter orehe. Če so jajca manjša dam 5 beljakov, če so večja pa 4. Na majhni vročini mešam tako dolgo, da natane gosta, lepljiva masa.
2. Pravokotni pekač v velikosti oblata obložim s peki papirjem, nanj dam en oblat. na oblat namažem orehovo maso, lepo poravnam. Pokrijem z drugim oblatom. Obtežim z desko za rezanje.
3. Postavim na hladno za 48 ur.
4. Sladico narežem z ostrim nožem, ki ga potopim v vročo vodo in obrišem.
Pozor! Sladica MORA čakati polnih 48 ur, preden jo narežemo.
Po tem starem recertu pripravite res enkraten posladek!