Moja kuhinja:

Orehove rezine z medom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 40 dag sladkorja v prahu
  • 50 dag zmletih orehov
  • 25 dag medu
  • 4-5 kos beljakov
  • 2 kos velika pravokotna oblata
  • 1 kos sok limone

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3072

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 881

Navodila za pripravo

1. V primerno posodo dam med, sladkor. Na vročini stepam tako dolgo, da začno delati mehurčki.Takrat dam beljake, sok limone ter orehe. Če so jajca manjša dam 5 beljakov, če so večja pa 4. Na majhni vročini mešam tako dolgo, da natane gosta, lepljiva masa.
2. Pravokotni pekač v velikosti oblata obložim s peki papirjem, nanj dam en oblat. na oblat namažem orehovo maso, lepo poravnam. Pokrijem z drugim oblatom. Obtežim z desko za rezanje.
3. Postavim na hladno za 48 ur.
4. Sladico narežem z ostrim nožem, ki ga potopim v vročo vodo in obrišem.

Pozor! Sladica MORA čakati polnih 48 ur, preden jo narežemo.
Po tem starem recertu pripravite res enkraten posladek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev