Moja kuhinja:

Orehovi cupcakesi s karamelo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 230 g moke
  • 1 jedilna žlica masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 2 jajci
  • 70 ml mleka
  • 120 g zmehčanega masla
  • 2 jedilna žlica ekstrakta vanilije ali 1/4 stroka vanilije
  • 1 skodelica karamelne omake (recept je tudi na delimanu)
  • 1 skodelica nasekljanih orehov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1920

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 658

Navodila za pripravo

Ogrejte pečico na 170 stopinj.
Maslo penasto umešamo z sladkorjem, dodamo jajca in vanilijo.
Počasi vmešamo še presejano moko z pecilnim praškom in ščepec soli in na koncu dodamo še mleko in nasekljane orehe.
Dobljeno maso nadevamo v obložene modelčke za maffine, napolnimo jih na polovico, saj narastejo. Pečemo jih 20 minut, z zobotrebcem pa preverimo ali so pečeni in sicer v kolikor je zobotrebec čist, so cupcakesi pečeni. Tortice se morajo popolnoma ohladiti preden nadaljujemo.

V naslednji fazi jih z žlico malo izdolbemo in v vsako tortico damo žličko karamelne omake in potem položimo košček testa nazaj.


Sladkorni preliv pripravimo in zmehčanega masla, sladkorja v prahu in 1 žlice karemelne omake. Vse skupaj penasto umešamo in damo v hladilnik za pol ure. Potem z nastavkom za krašenje smetane v obliki sprirale okrasimo cucakese.

Čaka nas še zadnji korak, pripravimo trdo karamelo; na malem ognju segrejemo skodelico sladkorja z žlico masla, vse se mora stopiti in dobiti lepo temno zlato barvo. Potem na pekač položimo aluminijasto folijo in zlijemo karamelo čez vso površino. Počakati moramo, da se shladi in potem jo nasekljamo na male koščke in jih zataknemo v sladkorni obliv cupcakesov





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev