Orehovi rogljički
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 180 g moke
- 1 vanili sladkor
- 60 g mletih orehov
- 70 g sladkorja
- 1 jajc
- 1 košček limonine lupine
- 140 g masla
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2995 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 869 |
Navodila za pripravo
V kotličku penasto umešamo zmehčano maslo, sladkor in jajce. Dodamo mlete orehe, potem pa na vse skupaj presejemo moko. Zamesimo gladko testo, ki ga oblikujemo v hlebček, ovijemo v prozorno folijo in za 60 minut potisnemo v hladilnik.
Pečico tik pred koncem počivanja segrejemo na 180 °C.
Spočito testo razdelimo na nekaj hlebčkov, ki jih na blago pomokani delovni površini razvaljamo v dokaj tanke svaljke. Te narežemo in oblikujemo v rogljičke, ki jih polagamo na obložen pekač. Pekač s piškoti za približno 12 minut potisnemo v segreto pečico. Pečene piškote nekoliko ohladimo, potem pa še tople povaljamo v sladkorju v prahu. Če imate otroke, se lahko skupaj z njimi igrate in jih malo po otroško okrasite.