OSJA GNEZDA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Majda Štefanec
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 30 dag albert piškotov
- 30 dag mletih orehov
- 25 dag moke
- 15 dag jedilne čokolade
- 1 čajna žlica ruma
- 5 jedilna žlica kristal sladkor
- 4 kos beljak --sneg
- 2 kos rumenjak
- 1 kos margarine
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 7831 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 910 |
Navodila za pripravo
1)PIŠKOTNA ZMES.;piškote zmelješ --dodaš orehe sladkor v prahu in sneg štirih beljakov.Vse dobro premešaš:.2)ČOKOLADNA KREMA:Potem narediš kremo iz moke ,in jajc ---postaviš na paro in mešaš -dodaš 5 žlic kristalnega sladkorja
in stopleno čokolado.Mešaš.Zmes se mora ohladiti in potem dodaš margarino in rum.
Potem namočiš modelček v vodo in posuješ s kristalnim sladkorjem, napolniš s piškotnim nadevom in v sredini narediš luknico in napolniš s čokoladno filo.Obrneš na oblat --obrežeš in izprazneš modelček,Zelo dobro!