Moja kuhinja:

OSJA GNEZDA BOJČI



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • , cimet
  • 1 kvas
  • 1 kg moke
  • 20 dag sladkorja
  • 5 dag masla ali margarine
  • 1 ščep soli
  • 2 rumenjaka
  • 0,5 dcl ruma
  • 4 dcl mleka ali vode
  • . Za nadev
  • 250 g mletih orehov
  • 3 dcl vrelega mleka
  • , limonina lupina

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 7315

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 518

Navodila za pripravo

Najprej iz sestavin zamesimo gladko testo,ki ga pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro na toplem.Med tem časom pripravimo nadev.Najprej poparimo orehe z vrelim mlekom in pustimo da se ohladijo,nato dodamo še ostale sestavine in dobro zmešamo.Če je nadev preredek lahko dodamo še malo krušnih drobtin.Ko je testo vzhajano ga razdelimo na tri enake dele.Vsakega razvaljamo na približno 1 cm debelo in namažemo s pripravljenim nadevom.Zvijemo jih kot potico in narežemo na 5 cm kose.Polagamo jih v namaščen pekač drug poleg drugega.Pred peko jih premažemo z beljakom in položimo v ogreto pečico.Pečemo jih približno 40 min.na 180 stopinjah celzija odvisno od pečice.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev