Moja kuhinja:

Osvežilni tiramisu malo drugače


Osvežilni tiramisu malo drugače
Osvežilni tiramisu malo drugače
Osvežilni tiramisu malo drugače
Osvežilni tiramisu malo drugače

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 11 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos pecilni prašek
  • 1 dcl VODE
  • 20 dag sladkorja
  • 4 kos rumenjak
  • 1 kos vanili sladkor
  • 1 dcl olja
  • 20 dag moke
  • 1 sneg iz beljakov
  • 2 dcl kave

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 14533

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 573

Navodila za pripravo

Za biskvit penasto umešamo rumenjake, dodamo sladkor, vanili sladkor, olje in vodo, vmešamo še moko in pecilni, ter na koncu vmešamo sneg beljakov.

Biskvit pečemo v srednje velikem pekaču v pečici ogreti na 180 stopinj približno 15 - 20 minut (z noževo konico preverimo ali je biskvit pečen).

V času, ko se biskvit peče skuhamo kavo, ji dodamo sladkor in rum po okusu (kava mora biti brez usedlin) in pripravimo kremo tako, da stepemo sladko smetano, ji dodamo sladkor (po okusu), nato v stepeno smetano z metlico rahlo vmešamo kislo smetano, skuto in rumenjake (v primeru grobega mešanja je krema tekoča).

Ko je biskvit pečen ga zvrnemo na peki papir in ga prerežemo vzdolžno na dve ploskvi. Eno od ploskev damo nazaj v pekač, jo pokapamo z kavo in obložimo s polovico pripravljene kreme, pokrijemo z drugo polovico biskvita in postopek ponovimo.

Po želji po vrhu kreme potrosimo kakav v prahu. Pa dober tek



Silva Poteko

zelo dobro, kar celo bi pojedla sama

Daša Beatriz Peterka

smem prašat koliko skute se pa potrebuje, hvala



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev