Palačinke s čežano in cimetom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Alen Anzelc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - cimet
- 1 jedilna žlica med
- 3 dcl mleko
- - olje
- - sol
- - sladkor v prahu
- 150 g moke
- 700 g jabolk
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3412 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 913 |
Navodila za pripravo
V skledi z metlico zmešamo dve jajci, mleko, moko, žlico sladkorja, ščepec soli in žlico olja, Mešamo dokler ne dobimo gladke mase brez grudic. Na ponvi za palačinke segrejemo nekaj kaplic olja in spečemo palačinke. Za čežano najprej olupimo jabolka in jih razrežemo na tanke rezine. Jabolka damo v kozico in prilijemo malo vode da se bodo jabolka s soparo zmehčala. Jabolka kuhamo 5-10 minut da se popolnoma zmehčajo. Nato jih ohladimo na sobno temperaturo, dodamo cimet, med ter vanilijev sladkor, dobro premešamo in malo potlačimo z vilicami da dobimo gosto čežano. Polovice palačinke premažemo s čežano jo 2x prepognemo položimo na krožnik potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Zraven lahko ponudite tudi sladko smetano ali pa kepico vanilijevega sladoleda.
Recept je za 6 velikih palačink.