Moja kuhinja:

Palačinke s čežano in cimetom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - cimet
  • 1 jedilna žlica med
  • 3 dcl mleko
  • - olje
  • - sol
  • - sladkor v prahu
  • 150 g moke
  • 700 g jabolk

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3412

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 913

Navodila za pripravo

V skledi z metlico zmešamo dve jajci, mleko, moko, žlico sladkorja, ščepec soli in žlico olja, Mešamo dokler ne dobimo gladke mase brez grudic. Na ponvi za palačinke segrejemo nekaj kaplic olja in spečemo palačinke. Za čežano najprej olupimo jabolka in jih razrežemo na tanke rezine. Jabolka damo v kozico in prilijemo malo vode da se bodo jabolka s soparo zmehčala. Jabolka kuhamo 5-10 minut da se popolnoma zmehčajo. Nato jih ohladimo na sobno temperaturo, dodamo cimet, med ter vanilijev sladkor, dobro premešamo in malo potlačimo z vilicami da dobimo gosto čežano. Polovice palačinke premažemo s čežano jo 2x prepognemo položimo na krožnik potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Zraven lahko ponudite tudi sladko smetano ali pa kepico vanilijevega sladoleda.

Recept je za 6 velikih palačink.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev