Palačinke s cimetom in nadevom iz kisle smetane in sladkorja
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tomaž Grdešič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 jajci
- cca.10 dag moke
- 3 dcl mleka
- 10 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 jedilna žlica ruma
- 1 čajna žlica mletega cimeta
- kristalni sladkor
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3296 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 896 |
Navodila za pripravo
V ožjo posodo vbijemo jajci, dodamo sol in stepemo. Nato prilijemo del mleka in moko, ter zraven počasi stepamo. Dodamo še sladkor, rum, cimet in ostalo mleko. Ko je masa enakomerno stepena, preverimo, če je dovolj redka/gosta. po potrebi dodamo še mleko ali moko. Nato na kapljici olja pečemo čim tanjše palačinke. Ko so palačinke pečene, jih namažemo s kislo smetano, posujemo s sladkorjem, zložimo, in ponudimo.