Moja kuhinja:

Palačinke z orehovim nadevom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo soli
  • malo maščobe za pečenje
  • 1 vanili sladkor
  • 2,5 dl mleka
  • malo naribane limonine lupinice
  • 12 dag moke
  • 1 jajco
  • malo ruma
  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • 1 dl vrelega mleka
  • 200 g grobo mletih orehov
  • 2 stepena beljaka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4904

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 672

Navodila za pripravo

Orehov nadev:
Najprej stepemo sneg iz beljakov. Mleko zavremo v Delimanovi posodi in dodamo beljake. ( Iz takšnega nadeva lahko pripravimo snežene kepice, ki jih skuhamo v vrelem mleku, vendar jim moramo dodati še jajčni rumenjak;).
*
V skledo stresemo zmlete orehe. Jaz jih nikoli ne zmeljem do gladkega, saj ima nadev boljši okus, če se orehi še malce okusijo.
Na orehe prelijem vroče mleko z stepenimi beljaki. * Vroče mleko prelijem zato, ker po orehih rada peče zgaga in veliko ljudi ima probleme z gorčico. No, sedaj ji ne boste imeli...
*
Orehe, mleko, beljake narahlo premešamo, dodamo kristalni sladkor, vanili sladkor, nastrgano limonino lupinico, zmešamo in prilijemo še malce ruma.

Priprava palačink:
Iz moke, jajce mleka, mali soli, zmešamo testo in pustmo nekaj minut počivati.
*
V ponev vlijemo olje in segrejemo. Odvečno olje vlijemo v skodelico. V ponev vlijemo okoli pol zajemalke mase (odvisno, kako velike in kako debele palačinke želite) in popečemo na obeh straneh.

* Ker navadno spečem več palačink hkrati, se le te že nekoliko ohladijo. Zato jih pred serviranjem naložim v ponev in še enkrat pogrejem. Nanje nadevam nadev iz orehov, poljubno zvijem palčinko in jo okrasim z orehi in prelijem čeznje še sladki greh.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev