Panakota
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 400 ml mleka
- 40 g sladkorja
- 125 ml sladke smetane
- 2 lista želatine
- malo - izpraskana sredica vanilijevega storka
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 6036 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 735 |
Navodila za pripravo
V loncu zavrete mleko, smetano, sladkor in vanilijevo sredico. Želatino namočite v mrzlo vodo. Kuhate na majhnem ognju 10 minut in nato dodate ožeto želatino. Kremo nalijete v štiri desertne modelčke in jo čez noč postavite v hladilnik.
Uro pred serviranjem v posodi na maslu stopite, pogrejete gozdne sadeže in dodate 2 žlici sladkorja ter vanilijev sladkor. Ohlajeno panakoto zvrnete iz modelčkov na krožnike in prelijete z gozdnimi sadeži, po želji lahko okrasite s sladko smetano.
Prelivi so poljubni. Lahko so to vroči gozdni sadeži, sveže sadje, čokoladni preliv. Odločite se za tistega, ki najbolj ustreza vašemu okusu in tako bo panakota še slastnejša!
Pa dober tek!