Moja kuhinja:

Panakota



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 400 ml mleka
  • 40 g sladkorja
  • 125 ml sladke smetane
  • 2 lista želatine
  • malo - izpraskana sredica vanilijevega storka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6036

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 735

Navodila za pripravo

V loncu zavrete mleko, smetano, sladkor in vanilijevo sredico. Želatino namočite v mrzlo vodo. Kuhate na majhnem ognju 10 minut in nato dodate ožeto želatino. Kremo nalijete v štiri desertne modelčke in jo čez noč postavite v hladilnik.
Uro pred serviranjem v posodi na maslu stopite, pogrejete gozdne sadeže in dodate 2 žlici sladkorja ter vanilijev sladkor. Ohlajeno panakoto zvrnete iz modelčkov na krožnike in prelijete z gozdnimi sadeži, po želji lahko okrasite s sladko smetano.
Prelivi so poljubni. Lahko so to vroči gozdni sadeži, sveže sadje, čokoladni preliv. Odločite se za tistega, ki najbolj ustreza vašemu okusu in tako bo panakota še slastnejša!
Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev