Panirani piškoti
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Majda Gomboc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: katerikoli
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos vanilijev sladkor
- 3 jedilna žlica sladke smetane
- - nadev
- 1 ščepec soli
- 18 dag moke
- 1,5 jedilna žlica medu
- 1 jedilna žlica ruma
- 30 g masla ali margarine
- 65 g sladkorja v prahu
- 60 g grobo mlete jedilne čokolade
- 2 kos rumenjaka
- 180 g jedilne čokolade
- - sestavine za paniranje
- 2 kos beljaka
- 50 g mleti lešniki
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2237 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 612 |
Navodila za pripravo
Sestavine za testo zgnetemo v posodi. Oblikujemo kroglice in jih povaljamo v stepenem beljaku ter spaniramo v mletih lešnikih.
Zložimo jih na peki papir, v sredini odtisnemo luknjice in jih pečemo na 180 0 C 20 min.
V posodi stopimo maslo in čokolado ter dodamo rum in smetano. Pustimo, da se glazura strdi in jo vbrizgamo v luknjice na ohlajene piškotke.