Moja kuhinja:

Panna cotta z borovničevim želejem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 vanilijev sladkor
  • 3 jedilna žlica sladkorja
  • 3 dcl mleka
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 skodelica borovnic
  • 5 listov želatine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3645

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 663

Navodila za pripravo

Borovnice, žlico in pol sladkorja in polovico vanilija zmiksamo. Damo v kozico in segrejemo, da se sladkor stopi. Dva lista želatine namočimo za 5 minut v hladno vodo. Borovnice zmešamo in odstavimo. Dodamo jim ožeta lista želatine in zmešamo z metlico. Borovničev žele natočimo v štiri keramične skodelice, ki smo jih dobro premazali z maslom in posuli s sladkorjem v prahu. Dobro ohladimo.
Smetano, mleko, preostal sladkor in vanilij zavremo v kozici. Ostale liste želatine namočimo v hladno vodo in jih po petih minutah vmešamo z metlico v smetano. Malo ohladimo in z zajemalko dodamo k že ohlajenemu borovničevemu želeju. Dobro ohladimo. Ponudimo z gozdnim sadjem.
DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev