Moja kuhinja:

Pastetke s skuto z breskvami in limeto



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 1 čajna žlica vanilijevega sladkorja
  • 1 rumenjak
  • - listnato testo
  • 2 jedilna žlica skute
  • - 1 breskev ( svežo ali iz kompota )
  • 1 limeta ( za skorico )
  • - alu folijo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2476

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 612

Navodila za pripravo

Za 4 kose:
Iz listnatega testa s kozarcem izrežemo kroge s premerom 6cm. Polovici krogov z manjšim kozarcem (premer 4 cm) na sredini izrežemo krogce. Tako dobimo obroče, velike kroge in manjše krogce. Velike kroge premažemo z razžvrkljanim rumenjakom, jih večkrat prebodemo z vilicami in na vsakega posebej z rumenjakom nalepimo po en testeni obroč. Manjši krogci, ki smo jih izrezali iz večjih, bodo pokrovčki. Tudi njih premažemo z rumenjakom. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pripravimo si daljši kos aluminijaste folije, ki ga večkrat preganemo in iz njega naredimo obroče. Obroče položimo v pastetke. Pastetke in pokrovčke zložimo na pomaščen pekač. Pastetke pečemo približno 10-15 minut. Pečene potresemo s sladkorjem v prahu. Iz breskve in skute naredimo gladko maso, dodamo sladkor in vanilij. Za dekoracijo narežemo brekov krhelj na drobne kockice, ter čez naribamo limetino lupino. Zraven damo še testen pokrovček in ponudimo.
DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev