Moja kuhinja:

Pečena jabolka



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kos jajca
  • - olje
  • - sol
  • - moka
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 2.5 dcl mleka
  • 0.5 kg jabolk

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2487

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 666

Navodila za pripravo

V skledi z metlico zmešamo tri jajca, mleko, moko (moko dodajamo toliko časa da dobimo gladko testo, ki ni pregosto), žlico sladkorja, sol in žlico olja, Mešamo dokler ne dobimo gladke mase brez grudic. Testo mora biti malo bolj gosto kot za palačinke. Jabolka olupimo in narežemo na 0.5cm debele rezine. V kozico ali ponev nalijemo olje (ne rabimo velikih količin le da jabolka zaplavajo ko jih damo notri). Rezine jabolka pomočimo v gosto maso za palačinke in jabolka spečemo do zlato rumene barve. Jabolka položimo na papirnato brisačo da vpije odvečno maščobo in potresem s sladkorjem v prahu ter serviramo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev