Pecivo z bananami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Janja Kristan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 banane
- 250 g moke
- 130 g margarine
- pol lončka kisle smetane
- 2 rumenjaka
- 5 dcl alpske smetane
- 1/2 pecilnega praška
- 3 žlice sladkorja
- 4 žlice sladkorja v prahu
- 2 žlici limoninega soka
- 10 g želatine
- 5 žlic hladne vode
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 4890 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 628 |
Navodila za pripravo
Biskvit:
V posodo damo moko, margarino, 3 žlice sladkorja, 2 rumenjaka, kislo smetano in pol vrečke pecilnega praška. Vse sestavine zamesimo. Testo pustimo počivati 30 minut.
Pripravimo velik pekač in ga obložimo s peki papirjem. Po 30 minutah počivanja damo testo na pekač in ga z roko razvlečemo po celem pekaču. Roke si malo pomokamo, da se nam testo ne prime na roke.
Pečemo ga 10 minut na ogreti pečici na 200°c. Pečenega vzamemo iz pečice in ga ohladimo.
Krema:
Stepemo smetano, sladkor v prahu in pa limonin sok. Približno 1/3 stepene smetane odbašemo za okrasitev. Banane zmečkamo in jo dodamo smetani. Želatino namočimo v hladni vodi. Ko se zmehča jo segrejemo, da se raztopi nato jo dodamo k kremi. Vse skupaj premešajte s kuhalnico.
Hladno testo narežemo na 3 enake dele. Na prvo plast namažemo kremo. Pokrijemo z drugo plastjo testa in ga prav tako premažemo. Pokrijemo še s trejo plastjo testa. S kremo ki je nam ostala pa namažemo okoli peciva. Na koncu pecivo okrasimo še s 1/3 smetane, ki smo jo odbasali. Pecivo nato postavimo v hladilnik za 30 minut, nato ga postrežemo.
Dober tek!