PEHTRANOVA POTICA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Lučka Kraševec
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 50 dag moke
- 10 dag sladkorja
- 1 ščepec soli
- 2,5 dcl mleka
- 8-10 dag masla
- 2 kos rumenjaka
- 1 jedilna žlica ruma
- 1 pest drobtin za model
- 1 jedilna žlica maščobe za model
- 1 nadev
- 8 dag drobtin
- 2 kos sneg iz belakov
- 3 šopki pehtrana
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4120 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 893 |
Navodila za pripravo
Naredi kvasec.Vzhajanega dodaj presejani in ogreti moki.Posebej raztopi maščobo,dodaj mleko ,sladkor,rumenjake,sol in rum.Dobro zmešaj in vlij k moki.Gnetemo tako dolgo,da postane testo voljno,ga pokrijemo in pustimo da vzhaja.Vzhajano testo zvaljaj na 1 cm debelo.Enakomerno namaži nadev,nato testo natančno zvij in ga daj v pomaščen in z drobtinam posut pekač.Jaz ga kar nekajkrat prebodem z zobotrebcem.Premaži z ratepenim beljakom in peci v pečici na 180° cca 1 uro.
Nadev: Rumenjake in pol sladkorja umešaj,dodaj smetano,drobtine in premešaj.Dodaj še sneg beljakov z drugo polovico sladkorja.Nadev namaži po testu in ga posuj s seseklanim pehtranom.