Moja kuhinja:

PEHTRANOVA POTICA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 50 dag moke
  • 10 dag sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 2,5 dcl mleka
  • 8-10 dag masla
  • 2 kos rumenjaka
  • 1 jedilna žlica ruma
  • 1 pest drobtin za model
  • 1 jedilna žlica maščobe za model
  • 1 nadev
  • 8 dag drobtin
  • 2 kos sneg iz belakov
  • 3 šopki pehtrana

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3496

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 660

Navodila za pripravo

Naredi kvasec.Vzhajanega dodaj presejani in ogreti moki.Posebej raztopi maščobo,dodaj mleko ,sladkor,rumenjake,sol in rum.Dobro zmešaj in vlij k moki.Gnetemo tako dolgo,da postane testo voljno,ga pokrijemo in pustimo da vzhaja.Vzhajano testo zvaljaj na 1 cm debelo.Enakomerno namaži nadev,nato testo natančno zvij in ga daj v pomaščen in z drobtinam posut pekač.Jaz ga kar nekajkrat prebodem z zobotrebcem.Premaži z ratepenim beljakom in peci v pečici na 180° cca 1 uro.
Nadev: Rumenjake in pol sladkorja umešaj,dodaj smetano,drobtine in premešaj.Dodaj še sneg beljakov z drugo polovico sladkorja.Nadev namaži po testu in ga posuj s seseklanim pehtranom.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev