pereci
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Natalija Stanko Henzlin
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čajna žlica soli
- 1 jajce
- 1 kg ostre moke
- 1 kocko kvasa
- 0,5 l mleka
- 1 jedilna žlica skladkorja
- 125 g margarine
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2390 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 572 |
Navodila za pripravo
1,5 dl mleka segrejemo, dodamo sladkor in kvas ter pustimo pokrito, da se dvigne. Moko damo v skodelico posolimo, damo margarino in mleko z kvasom. Preostalo mleko segrejemo in počasi med gnetejem dodajamo zraven. Gnetemo, dokler ni gladko testo, pustimo vzhajati nekaj časa, nato pa od testja jemljemo oz. režemo trakce katere potem zasukamo in na koncu jih zalepimo skupaj v krog. Pomažemo z razžvrkljanim jajcem in damo v pečico za 15 min. pri 200 stop.
Dober tek!