Moja kuhinja:

Pirin kolač (z jabolki in orehi) Sur Mon Chemin


Pirin kolač (z jabolki in orehi) Sur Mon Chemin
Pirin kolač (z jabolki in orehi) Sur Mon Chemin
Pirin kolač (z jabolki in orehi) Sur Mon Chemin
Pirin kolač (z jabolki in orehi) Sur Mon Chemin

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g polnozrnate pirine moke
  • 270 g masla
  • 150 g kvalitetnega medu (akacija)
  • 5 kos jajc
  • 200 g jabolk jonagold
  • 1/2 kos limone
  • 100 g kvalitetne temne čokolade (80% kakava)
  • 70 g orehovih jederc
  • 1 čajna žlica pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 2 pest zamrznjenih ali svežih jagod
  • 2 pest zamrznjenih ali svežih ameriških borovnic
  • 1 kos puding v prahu jagoda (vrečka)
  • 1 dcl VODE

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2683

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 638

Navodila za pripravo

Predpriprava:
Pečico segrejemo na 180°. Model za torto z premerom od 25 do 35 cm postavimo na pekač in pomažemo z maslom. Orehova jedrca in čokolado nasekljamo na srednjo velikost. Limonino lupino drobno naribamo. Jabolka grobo naribamo, takoj jih polijemo z limoninim sokom in dodamo naribano limonino lupinico.
Priprava za maso:
Mehko maslo ki smo ga pustili na sobni temepraturi dalj časa, penasto umešamo, dodamo rumenjake in med akacije in še enkrat dobro premešamo. Beljak stepemo v čvrst sneg. Sesekljane orehe in čokolado, naribana jabolka in pol moke umešamo v penasto zmes in ji primešamo še preostalo moko, na koncu še beljakov sneg. Maso zlijemo v pripravljen pekač, in pečemo za 35 minut ali več v segreti pečici na spodnji rešetki. Da je testo pečeno, lahko preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo v testo...Ko je testo pečeno, tortnega modela še ne izvlečemo, ker bomo dodali še preliv...

Preliv za kolač:
Maslo stopimo v malo večji kozici ali ponvi z visokim robom, dodamo ameriške borovnice in jagode, rahlo mešamo in pustimo na rahlo srednjem ognju... dodamo jagodni puding v prahu zmešan z decilitrom vode, mešamo dokler se preliv ne zgosti, prelijemo kolač in pustimo da se stvar shladi na sobni temepraturi, pokrito z kuhinjsko krpo.

Postrežemo lahko samostojno ali z stepeno sladko smetano ali z kompotom.

Dober tek !





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev