Moja kuhinja:

Piškotne skodelice za sladoled



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



piškotne skodelice

  • 4 beljake
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 50 g masla
  • 100 g moke

ganache omaka

  • 200 g temne čokolade
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 čajna žlica masla

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3162

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 447

Navodila za pripravo

Najprej segrejemo pečico na 170 stopinj. Beljake trdno stepemo z sladkorjem v prahu. Stopite maslo in ga počasi vlivajte v beljake, dodajte tudi moko. Maso postavite za 10 minut v hladilnik. Na peki papir z žlico oblikujte velike kroge, ki naj bodo čim bolj tanjši. Pečemo 8 minut pri 170 stopinjah. Vsak krog posebej damo v okroglo skodelico (npr. plastično) in potisnemo narahlo sredino kroga navzdol in oblikujemo valovit rob. Pustimo da se ohladijo, ker tako ohranijo obliko. Na servirni krožnik damo najprej zajemalno ganache omake (sladko smetano zavremo in jo polijemo čez nalomljeno čokolado in maslo – mešamo da se čokolada stopi in pustimo nekaj časa na hladnem da se zgosti – kakšno uro) in piškotno skodelico, ki jo napolnimo s sladoledom

sladoled




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev