Pita iz pšeničnega zdroba
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Natalija Stanko Henzlin
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 pecilni prašek
- 3 jajca
- 1/2 margarine
- 1 jogurtov lonček moke
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- 1 jogurtov lonček pšeničnega zdroba
- 5 jabolk
- 1 čajna žlica cimeta
- 1 jedilna žlica ruma oz. po okusu
- 2 kisli smetani
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 13005 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 932 |
Navodila za pripravo
Moko, sladkor, pecilni prašek in pšenični zdrob zmešamo v suho maso. Polovico te mase razdelimo na zelo namazan pekač. Po masi razdelimo nadev iz jabolk, cimeta in ruma, nato po nadevu razdelimo drugo povico testa. Na koncu dodamo še glazuro iz kisle smetane, jajc in margarine. Pečemo na temperaturi pri 200 stop. C približno 3/4 ure.
Dober tek!