Moja kuhinja:

Pita po imenu Vita :),



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 1 kos jajce
  • 1. testo:
  • 200 g moke
  • 85 g margarine za peko
  • 2. nadev:
  • 7 kos večjih jabolk
  • 120 g skute

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1341

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 396

Navodila za pripravo

Priprava krhkega testa:
Zavihajmo rokave :))

V moko zmešamo ščepec soli,pecilni prašek in zdrobljeno margarino.Dodamo sladkor( man če nimamo radi preveč sladkano),vanilijev sladkor in jajce. Vse setavine pregnetemo z rokami v testo oz. večjo kepo:).
Testo postavimo v hladilnik ( za vsaj 20 min)
in se lotimo priprave nadeva:

Nastrgamo jabolka jih sladkamo lahko dodamo tudi kakšen vanilijev sladkor in cimet,če ga marate :),zaradi bolšega okusa.
Nato damo v manšo posodo skuto ji dodamo kislo smetano in sladkamo, zopet po okusu oz.kako saldkosnedi ste.

Okrogel pekač premera 28 namažemo margarino in na dno z malo truda lepo razporedimo pripravljeno testo. Majhen košček si ga pustimo za na konec in nardimo trakce s katerimi okrasimo pito.....

Na testo najprej dodamo pripravljeno skuto,nato jabolka in na koco trakce iz testa.

Po želji lahko dodajamo katerokoli sadje(maline,jagode,,,,), lako dodamo tidi nastrgane mandelje,meni osebno so zelo všeč in tudi lepo izgledajo rahlo zapečeni.
Wala, samo še v pečico za 40 min in že režemo :)

Mmmmmmmmmm

Naj vAm TeKnE

L.K.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev