Moja kuhinja:

Pita s slivami in mascarpone sirom


Pita s slivami in mascarpone sirom
Pita s slivami in mascarpone sirom
Pita s slivami in mascarpone sirom
Pita s slivami in mascarpone sirom

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jedilna žlica margarine
  • 2 kos jajca
  • 1 skodelica moke
  • 1 čajna žlica pecilnega praška
  • 1 kos vanilin sladkor
  • 1 čajna žlica limoninega soka
  • 1 skodelica albert keksov

nadev

  • 2 mascarpone sira (250 g)
  • 1 kos kisla smetana
  • 2 kos jajca
  • 1 kg izkoščičenih češenj
  • 10 jedilna žlica sladkorja
  • 1 jedilna žlica sladkorja v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3673

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 412

Navodila za pripravo

Najprej slive izkoščičimo in jih damo samo na pol, posujemo s sladkorjem (10 žlic) in premešamo. Potem naredimo testo tako, da damo margarino, jajca, skodelico moke, žličko pecilnega, vanilin sladkor in žličko limoninega soka v skledo in zmešamo da dobimo kompaktno testo. Testo nato pustimo malo počivati. Potem ga razvaljamo in damo na dno pekača, po vrhu damo eno plast albert piškotov. Zmešamo nadev – jajca zmiksamo s sladkorjem (6 žlic), dodamo mascarpone, kislo smetano in slive. Po albert keksih razporedimo najprej slivove polovičke nato damo gor kremni nadev. Pečemo na 190 stopinj 40 minut. Ko se pita ohladi jo posujemo s sladkorjem v prahu

Dober tek!

Navodila za pripravo

Najprej slive izkoščičimo in jih damo samo na pol, posujemo s sladkorjem in premešamo. Potem naredimo testo tako, da damo margarino, jajca, skodelico moke, žličko pecilnega, vanilin sladkor in žličko limoninega soka v skledo in zmešamo da dobimo kompaktno testo. Testo nato pustimo malo počivati. Potem ga razvaljamo in damo na dno pekača, po vrhu damo eno plast albert piškotov. Zmešamo nadev – jajca zmiksamo s sladkorjem, dodamo mascarpone, kislo smetano in slive. Po albert keksih razporedimo najprej slivove polovičke nato damo gor kremni nadev. Pečemo na 190 stopinj 40 minut. Ko se pita ohladi jo posujemo s sladkorjem v prahu

Dober tek!

mascarpone , slive , pita


Majda Koren

okusno in polnomastno



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev