Moja kuhinja:

Pita z ananasom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 6 dag sladkorja
  • 15 dag moke
  • 1 jajce
  • 8 dag margarine
  • 1 stepena sladka smetana
  • 1 čokoladni puding galetta (brez peke)
  • 1 ananasov kompot
  • bela čokolada za okras
  • malo marmelade
  • 1 puding z okusom smetane (pana cotta)
  • mleko in sladkor za puding

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1888

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 655

Navodila za pripravo

Jajce, sladkor, margarino in vanilin močno stepemo in jo dodamo moki s pecilnim. Moko dodajamo postopoma in mesimo. Ko je dovolj gosto, namesto v pomaščen in pomokan pekaček. Jaz sem uporabila pekač premera 30cm.

Pečemo 10-15 minut na 180 stopinjah. Pečenega in nekoliko ohlajenega namažemo z marmelado (samo malo, ker nič ne navlažimo).

Po navodilu skuhamo smetanov puding in ga še vročega polijemo po krhkem testu. Nanj naložimo koščke ananasa. Po navodilu na vrečki stepemo še čokoladni puding in ga razporedimo po ananasu. Na koncu premažemo še s sladko smetano, okrasimo in pito postavimo na hladno.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev